“Uykunun kalitesi, süresinden daha önemli”

Medicana Kadıköy Hastanesi Uzmanından Uyku Tavsiyeleri

Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol, düzenli uyku alışkanlıklarının önemine dikkat çekti. Şenol, her gün aynı saatte yatıp kalkmanın vücut için önemli olduğunu belirtti.

Şenol, her gece aynı saatte uyumak ve uyanmanın biyolojik saatle uyum içinde olmamızı sağladığını vurgulayarak, bu düzenin enerji seviyemizi artırdığını söyledi.

Alkol ve kafein tüketiminin uyku kalitesini olumsuz etkilediğine değinen Şenol, yemekten sonra hemen yatmaktan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Elektronik cihazlardan uzak durmanın önemine de değinen Şenol, mavi ışığın melatonin salgılanmasını engelleyerek uykuya geçişi zorlaştırdığını belirtti.

“Uyku ortamı da önemli!”

Şenol, uyku odasının karanlık, sessiz ve serin olmasının uyku kalitesini artırdığını, rahat bir yatak seçiminin de önemli olduğunu söyledi.

Her bireyin uyku ihtiyacının farklı olduğunu vurgulayan Şenol, yetişkinler için 7-9 saatlik uyku süresinin genellikle yeterli olduğunu belirtti.

Uyku süresini takip etmek için uyku uygulamalarından yararlanabileceğini ifade eden Şenol, vücudu dinlemeyi ve uyku süresini artırmayı önerdi.

Yeni yılın sağlıklı alışkanlıklar edinmek için güzel bir fırsat olduğunu belirten Şenol, herkese düzenli ve kaliteli bir uyku dönemi geçirmesini önerdi. (AA)

Related Posts

Belirti taşıyanlar dikkat: Derideki ağrılı nodüller “köpek memesi hastalığı”nın belirtisi olabilir

Belirti taşıyanlar dikkat: Derideki ağrılı nodüller “köpek memesi hastalığı”nın belirtisi olabilir

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.