Kaspersky, YouTube üzerinden kripto para dolandırıcılığı tespit ettiğini duyurdu

Kaspersky Araştırmacıları Yeni Kripto Para Dolandırıcılığı Yöntemini Ortaya Çıkardı

Kaspersky araştırmacıları, kullanıcıları ücretsiz kripto varlıkları edinme maskesi altında para aktarmaya yönlendiren yeni bir kripto para dolandırıcılığı yöntemini ortaya çıkardığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, finansal konulara odaklanan YouTube videolarına bırakılan yorumlar aracılığıyla işleyen bu yöntem, yeni oluşturulan hesaplar tarafından yazılan yorumlar aracılığıyla gerçekleşiyor.

Yorumlar, sözde USDT token’ları içeren bir kripto cüzdanı için bir tohum ifadesini içeriyor. Tohum ifadeyi bilmek, genellikle kripto cüzdanındaki fonları kontrol etmek anlamına geldiğinden, kolay para beklentisiyle cezbedilen ve durumdan şüphelenmeyen kullanıcılar, kolayca dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor.

Bu dolandırıcılık tekniği, güven oluşturmak için kripto para cüzdanlarının teknik varlığından faydalanıyor. Sağlanan cüzdan bilgileri gerçek ve USDT cinsinden bir bakiye mevcut olduğundan, kullanıcıları kandırmak kolaylaşıyor. Kullanıcılar işlem geçmişini de görüntüleyebiliyor.

Kullanıcı, tohum ifadesini kullanarak cüzdana erişmeye çalıştığında, USDT’yi çekmek için cüzdanda bulunmayan “TRX” (Tron) cinsinden belirli bir komisyon ücreti ödenmesi gerektiğini fark ediyor.

Kullanıcı ücreti karşılamak için kişisel cüzdanından TRX transfer ederse, bu fonlar derhal dolandırıcılar tarafından kontrol edilen başka bir cüzdana yönlendiriliyor. Yem cüzdanı, işlemleri yetkilendirmek için ek izinler gerektiren bir çoklu imza hesabı olarak yapılandırılıyor. Tuzağa düşen kişi, “komisyonu” ödedikten sonra doğrudan para transfer etmeye çalışsa bile, bu mümkün olmuyor.

“Dikkatlice düzenlenmiş bir dolandırıcılık yöntemi”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Kıdemli Web İçerik Analisti Olga Svistunova, bu yöntemin “etik değerleri şüpheli” olan kişileri hedef aldığını belirtti.

Svistunova, “Ne demişler, ‘Kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen öyledir.’ Bu yöntem, kullanıcılara başkalarının nimetlerinden faydalanma vaadi sunuyor. Ancak gerçekte, kullanıcı farkında olmadan dikkatlice düzenlenmiş bir dolandırıcılığın kurbanı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Kripto para platformlarıyla etkileşime geçerken dikkatli olmanın ve etik davranmanın önemini sürekli vurguladıklarını aktaran Svistunova, “Dolandırıcılar, tekniklerini geliştirmeye devam ediyor. Bu da kullanıcıların dikkatli ve bilgili olmalarını çok daha önemli hale getiriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaspersky uzmanları, kriptoyla ilgili faaliyetlerde bulunurken çevrim içi ücretsiz kripto varlıklarına şüpheyle yaklaşılması; çevrim içi dolandırıcıları tespit etmek için Kaspersky Daily’de yer alan ipuçlarının okunması; yalnızca saygın ve denenmiş kripto cüzdan uygulamaları ile borsa internet sitelerinin kullanılması; resmi siteler üzerinden oturum açarak uygulamaların yasal kaynaklardan indirilmesi; kimlik avı sitelerine erişimi veya kötü amaçlı yazılım çalıştırmayı engelleyen kapsamlı bir bilgisayar ve akıllı telefon koruma çözümü kullanılmasını öneriyor. (AA)

Related Posts

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

WhatsApp Özet kullanıma sunuldu: Mesaj kaçırmaya son!

Meta’nın yapay zeka desteği ile kullanıma sunduğu yeni özellik sohbetleri yakalamayı artık çok daha kolay bir hale getiriyor.

ChatGPT’ye bugün alınacak en kötü telefonu sordular, cevap kırıcıydı: Asla var olmamalıydı!

Hangi akıllı telefonlar uzak durulması gerekenler listesinde? sorusuna ChatGPT’nin verdiği cevap teknoloji dünyasında gündem oldu. Kullanıcı yorumları, teknik analizler ve gerçek performans verilerini değerlendiren yapay zekâ, bugünün şartlarında alınabilecek en kötü telefonu açıkladı.

Türkiye’de 12 bankaya bu virüs dadandı: İzinsiz para transferi yapıyor

Mobil bankacılıkta hesapları boşaltan yeni virüs tespit edildi. Söz konusu virüs Türkiye’deki 12 bankaya da organize saldırıda bulunuyor.

Araç almayı düşünenler dikkat! Uzmanlar ’14 gün’ uyarısı yaptı

Sıfır otomobil almayı planlayanlar için son uyarı! Uzmanlar, 1 Temmuz’da araç fiyatlarının büyük oranda artacağını belirtiyor. Benzinli ve dizel araçlar arasındaki farkın kapanmasıyla, 1 milyon TL altındaki modellerin fiyatı hızla yükselecek. Uzmanlara göre fırsatları kaçırmamak için Haziran ayı son şans olabilir.

Android 16 çıktı: İşte gelen tüm yenilikler

Google, Android 16’yı sonunda herkesin kullanımına sundu. Uyumlu telefonlar bu güncellemeyi bugün itibari ile alırken, yeni çıkacak cihazlar ise önümüzdeki aylarda Android 16 yüklü şekilde gelecek.