Annenin diş sağlığı bebeği de etkiliyor

Annenin Diş Sağlığı, Bebeği de Etkiliyor

İSTANBUL (İGFA) – Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, hamileliğin ilk üç aylık döneminde sık görülen bulantı ve kusmanın diş aşınmalarına yol açabileceğini belirtti. Bu durumda sodyum bikarbonatla gargara yapmanın asidik ortamı nötralize ettiğini vurgulayan Dt. Demir, kusmadan hemen sonra diş fırçalamaktan kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Düzenli Su Tüketmek Önemli

Hamilelik döneminde ağız kuruluğunun diş çürükleri ve diş eti hastalıkları riskini artırabileceğine dikkat çeken Nurgül Demir, düzenli su tüketiminin diş sağlığı için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, xilitollü sakızların ağızdaki asitleri dengeleyerek çürüklere karşı koruyucu rol oynadığını söyledi.

Gebelik Diyeti Sorunlarına Yol Açabilir

Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde diş eti hastalıklarına daha dikkat edilmesi gerektiğini belirten Demir, bu hastalıkların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Anne adaylarının düzenli diş hekimi kontrollerine gitmeleri gerektiğini söyleyen Dt. Demir, diş eti hastalıklarının erken teşhisinin önemini vurguladı.

Dt. Demir, ayrıca bu konuda dikkat edilmesi gereken 5 hususu şu şekilde sıraladı:

  • Anne adaylarının düzenli diş hekimi kontrollerini aksatmamaları.
  • Bulantı ve kusma sonrası diş fırçalamadan önce beklenmesi.
  • Dişlerin sabah ve akşam düzenli fırçalanması.
  • Ağız kuruluğunda xilitollü sakız kullanımı.
  • Organik yoğurt ve kefir tüketilmesi.

Related Posts

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Kefir, keten tohumu, ananas ölçülü tüketilmeli! ‘Fazlası zarar verebiliyor’

Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hatanın yalnızca tartıdaki rakama odaklanmak olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza fit ama sağlıklı girmek isteyenler için beslenme önerilerinde bulundu.

TVHB Başkanı Eroğlu: ‘Veteriner hekimlere sağlıkta şiddet kapsamında yer verilmelidir’

TVHB Başkanı Eroğlu: “Sağlıkta şiddet kapsamında veteriner hekimlerin yer almasını talep ediyoruz” ANKARA – Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 26 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada …

İzmirli Anne Adayı, Gebe Okulunda Öğrendikleriyle Normal Doğuma Karar Verdi

İzmir’de ikinci bebeğini sezaryen ile getirmeyi planlayan anne adayı, gebe okulunda anne ve bebek sağlığı konusunda öğrendikleri sonucunda normal doğum yapmaya karar verdi. Buca ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Fatoş Bakar, 10 yıl önce hamile …

Engin Sevindik: Engelli Bireylerin Azmi ve Mücadelesi

IĞDIR’da 2 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bedensel engelli olan Engin Sevindik (48), 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yaparak yaşamını sürdürüyor. Sevindik, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine ilham kaynağı oluyor. Yalnız yaşayan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir