Akıllı telefon kullanımına dikkat, hedef değiştirdiler! Tuzağın yeni adresi belli oldu

Gençler Dolandırıcıların Hedefi Haline Geldi! WhatsApp Yeni Tuzağın Adresi

Son zamanlarda dolandırıcılık olaylarında yaşanan değişiklik dikkat çekici boyutlara ulaştı. Artık dolandırıcılar gençleri hedef almayı tercih ediyor. Gelişen teknoloji ve akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte, gençler dijital dolandırıcılıklardan daha fazla etkilenmeye başladı.

Kendilerine polis süsü vererek, emekli bir vatandaşı 2 milyon lira dolandırdılar: Parayı elleriyle verdi

GASA (Küresel Dolandırıcılık Karşıtı İttifak) ve BioCatch tarafından hazırlanan rapora göre, Almanya’da yetişkinlerin %54’ü son bir yıl içinde en az bir dolandırıcılık girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bu saldırıların %19’u para kaybıyla sonuçlandı ve ülke genelinde toplam zarar 10,6 milyar avroya ulaştı.

%84’lük bir oranla dolandırıcılık girişimlerinin çoğu son 12 ay içinde mesajlaşma platformları üzerinden gerçekleşti. En çok hedef alınan platform ise %59’luk bir oranla WhatsApp oldu. Gmail (%33), Instagram ve Facebook (%27) ve TikTok (%21) da sırasıyla diğer hedefler arasında yer aldı.

“Borsada yüksek kazanç” vaadiyle milyonlarca liralık vurgun!

Dolandırıcılığı fark edenlerin %80’i durumu ödeme sağlayıcılarına bildirmesine rağmen, bu kişilerin %60’ı herhangi bir işlem yapılmadığını ya da ne olup bittiğini bilmediklerini belirtiyor. Geri alınan kayıpların oranı ise sadece %35.

Anketlere katılan ebeveynlerin dörtte biri, çocuklarının da dolandırıcılık kurbanı olduğunu söylüyor. Dolayısıyla tehlike sadece yetişkinleri değil, dijital dünyada doğan çocukları da tehdit ediyor.

Bu gelen mesaja sakın tıklamayın! Banka hesaplarınız boşaltılabilir

Dolandırıcılık deneyimlerinin kullanıcılarda yarattığı duygusal stresin ciddi olduğunu belirten katılımcıların üçte ikisi, bu tür durumların güven eksikliği, kaygı ve hatta suçluluk hissi yarattığını ifade ediyor.

“Parola Vatan” inanılmaz taktik! 6 milyon liralık vurgun

Yazım hatalarına aldanmayın!

Kullanıcıların en çok başvurduğu yöntem olan yazım ve dil bilgisi hatalarını kontrol etme artık yeterli değil. Dolandırıcılar profesyonelleşti ve en etkili önlem, çevrimiçi incelemeleri kontrol etmek ve iade edilebilir ödeme sistemlerini kullanmaktır.

Related Posts

İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 93 bin TL’yi aştı

İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 93 bin TL’yi aştı

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı, 23-29 Haziran’ı kapsayan dönemde günlük ortalama 1553 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu.

İngiltere merkezli bankadan Bitcoin için yeni tahmin: Rekor bekleniyor

Standard Chartered, bitcoin için yeni tahminde bulundu ve bitcoin fiyatının yılın ikinci yarısında rekor kırmasını beklediğini kaydetti.

Bankacılık sektörünün net karı arttı

Bankacılık sektörünün mayıs sonu itibarıyla dönem net karı 326 milyar 475 milyon lira oldu.

Otomotiv endüstrisi haziranda en fazla ihracat yapan sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, haziranda 3,4 milyar dolarla en fazla ihracata imza atan sektör olarak kayıtlara geçti.

Yola çıkacak sürücüler dikkat! İşte kara yollarındaki çalışmalar (02 Temmuz 2025)

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, TEM Otoyolu’nun Kandıra-Körfez kavşakları 0-11. kilometrelerinde üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle 22.00-06.00 saatlerinde Ankara-İstanbul istikameti ulaşıma kapatılarak …