‘Finansın teknoloji ile buluştuğu her alanda yatırımlar artıyor’

“`html

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nde Fintech İnovasyonları Tartışıldı

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününe ‘Finansal Teknolojilerde İnovasyon ve Gelecek Senaryoları’ başlıklı panelle başlangıç yapıldı. Panelde Kredim CEO’su ve Param Grup CRO’su Dr. Semra Demircioğlu, finans alanındaki teknolojik gelişmelere ve dünya genelinde bu alanda yapılan yatırımların artışına dikkat çekti.

Bu yıl 14. kez düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), Türkiye’nin yanı sıra dünya çapındaki önde gelen siyasetçiler, iş insanları ve akademisyenleri bir araya getirdi. Zirve, ‘Değişen Küresel Gerçekler ve Gelecek 5.0’ teması ile gerçekleştirildi ve ikinci günün ilk panellerinden biri olan ‘Finansal Teknolojilerde İnovasyon ve Gelecek Senaryoları’na Param sponsor olarak destek verdi.

Dr. Semra Demircioğlu, dünya genelinde özellikle Türkiye’nin gündeminde finansal teknolojinin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Finansın teknolojiyle etkileşimde bulunduğu her platformda farklı çözümler geliştirilmektedir. Pandeminin ardından teknolojiye ve özellikle finansal teknolojiye duyulan ilgi büyük bir hızla artıyor. Param Grubu olarak, bu alanda sunduğumuz uçtan uca çözümlerle, bireyler ve işletmeler için teknoloji ile entegre hizmetler sağlıyoruz. Özellikle, yalnızca ödeme sistemleri değil, kart hizmetleri ve finansal hizmetlerin yanı sıra satın alma işlemleriyle de bütünleşik finansman sunuyoruz. Toptancılardan satıcılara, üreticilerden alıcılara kadar geniş bir ekosistemin parçasıyız” şeklinde konuştu.

Ticaretin Finansmanında Öncü Adımlar

Tam Finans Genel Müdürü Hakan Karamanlı, ticaretin finansmanına yönelik sağladıkları destekleri aktararak, “Geçtiğimiz yıl 54 bin farklı KOBİ’ye toplamda 1,5 milyar dolar finansman sağladık. Bu firmaların yüzde 40’ının bankada hatta hiç hesabı yoktu. Yüzde 25’i ise bir yıl içinde kurulmuş, daha herhangi bir mali kayıtları olmayan işletmelerdi. Her 10 işletmeden birinin ilk finansmanını sağlıyoruz ve bu başarı ile geçen yıl Dünya Bankası’nın finans kuruluşu IFC tarafından Avrupa’da en başarılı KOBİ finans şirketi seçildik” dedi.

Teknoloji ile Ticaretin Nabzını Tutan Yeni Yöntemler

Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Gültekin Bahar, Türkiye’nin KOBİ’ler açısından zengin bir ülke olduğunu vurguladı. Sipay Kurucusu Nezih Sipahioğlu, yapay zekanın finansal sektördeki kolaylıklarını anlatarak, “Yapay zeka, manuel işlemleri kolaylaştırmakta. Kendi hizmetlerimizde bu teknolojileri kullanarak verimliliğimizi artırıyoruz. Türkiye’deki bankacılık, dijital olarak dünya standartlarının çok üstünde” dedi.

Finansal Süper Uygulama Tasarımı

Papara Yönetici Ortağı Cenap Doğru, “Son 10 yılda Avrupa Birliği mevzuatları, rekabeti artırmak için sektörde lisanslamaya yöneldi. Bugün, 80 civarı firma, finansal kapsayıcılığı sağlama amacı taşıyor. Teknolojik ilerlemelerle, kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla çeşitli çözümler üretiyoruz” diye konuştu. Doğru, kullanıcıların zamanla yaşadığı sorunları ele alarak, finansal süper uygulama hedeflerinden bahsetti.

Gayrimenkullerin Tokenizasyonu Üzerine

Aquanow Kurucu Ortağı ve CEO’su Phil Sham, global ölçekte 55 ülkede altyapı ve likidite sağlamaya devam ettiklerini belirtti. Sham, “Türkiye, kripto açısından en hızlı büyüyen bölgelerden biri. Burada projelerimize devam ediyoruz, gayrimenkulleri tokenize ederek finansal hizmetler sunuyoruz. Ortadoğu’da gerçekleştirilen projelerde böyle bir iş modeliyle ilerliyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

“`

Related Posts

IBAN’dan para gönderirken yaptığı bir hata başına işler açtı: İki kere kontrol edin!

Bir hata, her şeyin yolunda gitmesini engelleyebilir. Bankacılık işlemleri sırasında, küçük bir dikkat eksikliği, büyük problemlere yol açabiliyor. Son zamanlarda, yanlış IBAN numarasıyla yapılan para transferleri, birçok kişiyi zor durumda bıraktı. İşte o hata, başınıza neler açabilir?

WhatsApp Özet kullanıma sunuldu: Mesaj kaçırmaya son!

Meta’nın yapay zeka desteği ile kullanıma sunduğu yeni özellik sohbetleri yakalamayı artık çok daha kolay bir hale getiriyor.

ChatGPT’ye bugün alınacak en kötü telefonu sordular, cevap kırıcıydı: Asla var olmamalıydı!

Hangi akıllı telefonlar uzak durulması gerekenler listesinde? sorusuna ChatGPT’nin verdiği cevap teknoloji dünyasında gündem oldu. Kullanıcı yorumları, teknik analizler ve gerçek performans verilerini değerlendiren yapay zekâ, bugünün şartlarında alınabilecek en kötü telefonu açıkladı.

Türkiye’de 12 bankaya bu virüs dadandı: İzinsiz para transferi yapıyor

Mobil bankacılıkta hesapları boşaltan yeni virüs tespit edildi. Söz konusu virüs Türkiye’deki 12 bankaya da organize saldırıda bulunuyor.

Araç almayı düşünenler dikkat! Uzmanlar ’14 gün’ uyarısı yaptı

Sıfır otomobil almayı planlayanlar için son uyarı! Uzmanlar, 1 Temmuz’da araç fiyatlarının büyük oranda artacağını belirtiyor. Benzinli ve dizel araçlar arasındaki farkın kapanmasıyla, 1 milyon TL altındaki modellerin fiyatı hızla yükselecek. Uzmanlara göre fırsatları kaçırmamak için Haziran ayı son şans olabilir.

Android 16 çıktı: İşte gelen tüm yenilikler

Google, Android 16’yı sonunda herkesin kullanımına sundu. Uyumlu telefonlar bu güncellemeyi bugün itibari ile alırken, yeni çıkacak cihazlar ise önümüzdeki aylarda Android 16 yüklü şekilde gelecek.