Eskişehir Sanayi Ekosistemi İçin Yeni Strateji

Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir’in Sanayi Ekosistemini Güçlendirme Planını Tanıttı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir’in sanayi ekosistemini daha dirençli ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla yeni bir eylem planı ve strateji belgesini kamuoyuna sundu. “Eskişehir Sanayi Ekosistemi Dirençlilik Strateji ve Eylem Planı”, Eskişehir Teknik Üniversitesi ile işbirliği içerisinde hazırlanmış olup, Eskişehir sanayisinin afetler ve iklim değişikliği gibi küresel tehditlere karşı dayanıklılığını artırmayı hedefliyor.

Dayanıklı Bir Sanayi Ekosistemi İçin Toplumsal Dayanışma Önemli

Eylem planı hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, sanayi ekosisteminin afetlere karşı daha dirençli hale gelmesinin ekonomik sürdürülebilirlik ve toplumsal refah açısından kritik olduğunu vurguladı. Kesikbaş, “Hazırladığımız bu rapor, sadece sanayi tesislerinin değil, aynı zamanda istihdam ve sanayi ekosistemi olarak karşı karşıya olunan risklerin anlaşılması ve çözümler geliştirilmesi için rehber niteliğindedir. Gelecekte yaşanabilecek afetlerin etkilerini en aza indirmek için bu eylem planını hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan rapor, kentin geleceği için gerekli tedbir ve önlemleri içeriyor. Başkan Kesikbaş, “Sanayi ekosistemimizin dayanıklılığını artırmak, Eskişehir’in yarınlarına yapılacak en büyük yatırımdır. Bu rapor, olası bir afet durumunda yaşanabilecek olumsuz etkileri en aza indirgemeye yönelik stratejiler sunmaktadır” dedi.

Üniversite ve Sanayi İşbirliği Geleceğe Işık Tutuyor

Toplantıda yer alan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan ise akademik destek sağladıkları raporun sanayi ekosisteminin dayanıklılığını artırmayı hedeflediğini belirtti. Özcan, “Üniversite – sanayi işbirliğinin bu projeyle ne denli önemli ve etkili olduğunu görebiliyoruz. Geleceğe yönelik bir adım atarak, Eskişehir’in sanayi ekosistemini daha güvenli hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özcan, afet yönetimi konusunda yapılacak çalışmaların bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayacağını vurgulayarak, teknolojik gelişmelerin sanayiye entegrasyonunda üniversitenin rolünü önemsediklerini belirtti.

Toplantıda sunumlarla katılımcılara aktarılan “Eskişehir Sanayi Ekosistemi Dirençlilik Strateji ve Eylem Planı”, sanayi ekosisteminin geleceğine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. – ESKİŞEHİR

Related Posts

İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 93 bin TL’yi aştı

İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 93 bin TL’yi aştı

Akıllı telefon kullanımına dikkat, hedef değiştirdiler! Tuzağın yeni adresi belli oldu

Bu zamana kadar yaşanılan dolandırıcılık olaylarında dolandırılan kişiler olarak yaşı ilerlemiş insanlar öne çıkıyor. Ama yeni istatistiklere göre bu durum tamamen değişti. Dolandırıcılar artık ilk olarak gençleri hedef alıyor. Gelişen teknoloji …

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı, 23-29 Haziran’ı kapsayan dönemde günlük ortalama 1553 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu.

İngiltere merkezli bankadan Bitcoin için yeni tahmin: Rekor bekleniyor

Standard Chartered, bitcoin için yeni tahminde bulundu ve bitcoin fiyatının yılın ikinci yarısında rekor kırmasını beklediğini kaydetti.

Bankacılık sektörünün net karı arttı

Bankacılık sektörünün mayıs sonu itibarıyla dönem net karı 326 milyar 475 milyon lira oldu.

Otomotiv endüstrisi haziranda en fazla ihracat yapan sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, haziranda 3,4 milyar dolarla en fazla ihracata imza atan sektör olarak kayıtlara geçti.