Sağlıkta yeni dönem; muayene katılım payları 10 kat artırılırken, bazı raporlardan ücret alınacak

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklikler Yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yeni kanun tasarısıyla, ayakta tedaviler için doktor ve diş hekimi muayenelerinde katılım payı 20 TL’ye yükseltildi. Yeni düzenlemelerle aile hekimleri tarafından verilen bazı sağlık raporları da ücretli hale getirildi. Bu değişikliklerle beraber, sağlık hizmetlerinin ticarileşmesine ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminde zorluklar yaşanacağı belirtiliyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın katkı paylarını on kata kadar artırma yetkisi de yeni düzenlemeyle dikkat çekiyor. Sağlık çalışanları ve tabip odaları, yapılan bu artışın hasta vatandaşlar için ağır bir mali yük oluşturduğunu ve ekonomik krizin faturasının halka kesildiğini belirtiyor. Türk Tabipleri Birliği yetkilileri ise, aile hekimlerinin sevk ettiği hastalar için muayene ücretlerinde yapılacak yüzde 50 indirimin, aile hekimlerine yönelik talebi artırarak randevu bulma krizini daha da ağırlaştırabileceğini ifade etti.

CHP Bursa Milletvekili ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, ayakta tedaviler için katılım payının eskiden 2 TL iken şimdi 20 TL’ye çıkarıldığını ve bu durumun vatandaşlar için büyük bir mali yük oluşturacağını dile getirdi. Yeni düzenlemelerle beraber, ehliyet gibi bazı özel raporlar için de ücret alınacak ve toplanan bu ücretler döner sermayeye eklenecek. Aile hekimleri, mesai saatleri dışında da ücretli muayene yapabilecekler.

Komşularını Rahatsız Etti, Opera Yarışmasında Birinci Oldu

Güneş Uluçay, Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

Related Posts

Belirti taşıyanlar dikkat: Derideki ağrılı nodüller “köpek memesi hastalığı”nın belirtisi olabilir

Belirti taşıyanlar dikkat: Derideki ağrılı nodüller “köpek memesi hastalığı”nın belirtisi olabilir

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.