“Erken teşhis ve tedavi görme engelini büyük oranda önlüyor”

Görme Engeli Tedavisi Hakkında Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin’den Önemli Açıklamalar

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, görme engeliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Elgin, çoğu görme engelli bireyin kalıtımsal, doğuştan hastalıklar nedeniyle görme engelli olduğunu belirtti. Ayrıca, akraba evlilikleri, hamilelik sırasında yaşanan enfeksiyonlar, kan uyuşmazlığı ve prematüre doğumların da çocuklarda görme engeli riskini artırdığını vurguladı. Erken teşhis ve tedavinin önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Elgin, şeker hastalığı, glokom ve yaşa bağlı sarı nokta hastalığının da görme engeli riskini artıran etmenler olduğunu söyledi.

“Görme Engelli Çocuklarımızın Desteklenmesi İçin Görme Dışındaki Duyularıyla Eğitim Almaları Şart”

Prof. Dr. Elgin, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” kapsamında yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara da değindi. Görme dışındaki duyularla eğitim almalarının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Elgin, normal sınıflarda eğitim alamayan çocukların sosyal ve bilişsel açıdan büyük zorluklarla karşılaştığını belirtti. Görme engelli bireylerin toplumda ve iş hayatında yaşadığı güçlüklerin altını çizen Elgin, bu durumun önlenmesi için erken teşhis ve tedaviyle birlikte genetik danışmanlığın önemini vurguladı.

Prof. Dr. Elgin, görme engeliyle ilgili yaşanan sorunların çözümüne dair yapılan çalışmalara dikkat çekerek, görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için toplumun ve devletin desteklerinin önemli olduğunu belirtti. (DHA)

Günün En Önemli Haber Başlıkları

Related Posts

Son adım: Koruyucu yaşam stratejileri

Kemik erimesi ilerlediyse ilaç tedavisi kaçınılmaz olabilir ama hangi ilaç ne zaman gerekir, nasıl izlenmeli? Bilinçli karar, doğru koruma getirir. Sadece ilaç değil, yaşam boyu sürecek koruyucu adımlar da önemlidir. Beslenme, egzersiz, takviyeler ve risk yönetimi birlikte yürütülmeli.

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Hafta sonu kaçamağı demeyin! Sızdıran bağırsak sendromu 2 günde başlayabilir

Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk uyarıyor: “Hafta sonu kaçamağı diye yenen birkaç hamburger, bağırsaklarınızı savunmasız bırakabilir.” Yüksek yağlı besinler, yalnızca günler içinde bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Kısa süreli keyif, vücudun savunma duvarında kalıcı bir gedik açabilir.

Gözdeki değişim ihmal edilmemeli: Uzmanı ise bu belirtilere dikkat çekti

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceğini ve göz sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.